Opleidingen

Onze diensten

Consulting vakbekwaamheid

Opleiding evacuatie schoolbus

Consulting vakbekwaamheid

De zaakvoerder, Sam Van Uytfang, is erkend instructeur voor de cursussen vakbekwaamheid rijbewijs C en D. Hij geeft die cursussen in opdracht van NXTPRO, SCANIA en erkende opleidingscentra. Door zijn kennis, ervaring en neutraliteit kan hij uw bedrijf het best advies geven over hoe deze verplichte opleidingen voor uw chauffeurs te organiseren. Hij zal u ook allerlei tips meegeven hoe de kost te verminderen door het aantrekken van subsidies.

Een beroepschauffeur met rijbewijs C en D moet om de 5 jaar minstens 35 uur bijscholing gevolgd hebben. Daarmee verlengt hij zijn vakbekwaamheid of code 95 op zijn rijbewijs. Zonder deze geldige code 95 op het rijbewijs mag een vrachtwagen-, bus- of autocarchauffeur niet rijden in commercieel dienstverband. Voor het rijbewijs C zijn er een paar uitzonderingen die een chauffeur vrijstellen van deze regel. Voor het besturen van een autobus of autocar echter bestaan er zo geen uitzonderingen. Ook wie voor een vzw, school of instelling een autobus van meer dan 8+1 plaatsen bestuurt, zelfs op vrijwillige basis moet een bijscholing volgen van 35 uur om de 5 jaar.

Opleiding evacuatie schoolbus

Dagelijks worden er tussen de 250.000 à 500.000 leerlingen in België per schoolbus vervoerd. Zowel ouders, leerkrachten, schooldirecties als autobusbedrijven streven ernaar om dit op zo’n veilig mogelijke manier te doen. Bij defect of ongeval is het van het grootste belang dat de kinderen op zo’n snel mogelijke manier geëvacueerd worden uit de bus. Fimatour BVBA is de enige Vlaamse onderneming die aan schoolkinderen aanleert hoe zo snel mogelijk een bus te evacueren.

De basis van deze opleiding ligt in Parijs bij de organisatie ANATEEP. Zij hebben oefeningen ontwikkeld naar aanleiding van een zwaar ongeval. Na verschillende reconstructies, waarbij een tiental bussen werden in brand gestoken, werd er vastgesteld dat een bus moet geëvacueerd worden op minder dan 30 seconden. Eenvoudige tips, hulpmiddelen en technieken maken dit mogelijk.

Fimatour BVBA maakt deze opleiding ook mogelijk in uw school. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Primeur voor VLEK Grembergen ( met name het 4de leerjaar van juf Kristien en meester Joris) behaalde een tijd van 29 seconden bij evacuatie van een bus. Het gemiddelde van de school (kleuters en lager) lag op 32 seconden.

Bus nodig? Vraag vrijblijvend uw offerte aan!

Stuur uw prijsaanvraag door via het formulier en wij bezorgen u zo snel mogelijk een voorstel op maat.